440,00 € / 3 h

Luontoretket

Nuuksion kansallispuistossa voit kokea luontoelämyksiä pääkaupunkiseudun kiireen ulottumattomissa. Nuuksio sopii hyvin kokopäivätapahtumien, esim. tyky-päivien, viettoon tai lyhyempään elämykseen kokouspäivän lomassa.
Tapahtumiemme tukikohtina toimivat Nuuksion varaustulipaikat, mikä takaa tilaisuuteenne oman rauhan. 

Olemme järjestäneet myös useita yliyönretkiä Nuuksiossa vuosien varrella. Yöpyminen tunnelmallisessa puolijoukkueteltassa ja löylyt tilavassa telttasaunassa. Tästä ei retki parane! 
Honkalinnun kokeneet Nuuksio-oppaat toivottavat Sinut tervetulleeksi kansallispuistoon.

Ohjelman tavoitteena on luonnosta nauttiminen, luonnon ehdoilla Nuuksion kansallispuiston luonnossa. Tervetulotoivotuksen ja oppaiden esittelyn jälkeen on aika aloittaa ulkoilullinen osuus Nuuksion kansallispuistossa Kolmoislammen maastossa. Valittavana mahdollisuus kolmesta eri teemasta tutustua Nuuksion luontoon: reippaat, nautiskelijat ja sienestäjät syksyllä. Patikkaretket päättyvät Kolmoislammen varaustulipaikalle, jossa  halutessanne tarjolla eräkokkimme loihtima nuotioateria Honkalinnun isossa kodassa.
  1. Ryhmä reippaat lähtevät Nuuksion oppaiden kanssa pitemmälle patikalleNuuksion metsiin. Matkalla tutustumme Nuuksion luonnon moninaisuuteen ja kauneuteen. Oppaiden täsmäiskut alueen kauneimmille paikoille tarinoineen.
  2. Ryhmä nautiskelijat suuntaavat Haukkalammen ja Kolmoislammen suuntaan  periaatteella paljon tarinaa vähemmän matkaa.
  3. Ryhmä sienestäjät suuntaavat Haukkalammen ja Kolmoislammen suuntaan kohti Nuuksion parhaita suppilovahveroapajia paikan tuntevan sienioppaan kanssa.
Kolmoislammen ympäristössä on Nuuksion vanhinta puustoa ja paikka on satumaisen kaunis luontokohde. Reitit kulkevat upean kallioylängön halki seuraten usean lammen rantaa ja ylittäen paljaita kallioselkiä. 
 
Patikkaohjelman toteuttamisesta vastaa Honkalinnun kokeneet Nuuksio oppaamme ja eräkokkimme apulaisineen. Tämä ohjelma soveltuu kaikille normaalikuntoisille aikuisille.  Mukaan tarvitaan jokaiselle säähän sopiva ulkoiluvarustus ja kelin mukaiset jalkineet.
Ohjelma sisältää:
•Opaspalvelut suomi ja englanti
•Lähdeveden ja suklaan vaellukselle
•Turvasuunnitelman sekä vastuuvakuutuksen
•Varaustulipaikan vuokran Nuuksio

Huomioitavaa
Ohjelman luonteen vuoksi osallistujat eivät saa olla alkoholin tai muun päihdyttävän aineen vaikutuksen alaisia.

Turvallisuus:
Kaikilla retkillämme oppaamme ovat sekä luonnon ammattilaisia että ensiaputaitoisia, jotka osaavat ottaa huomioon paikalliset olosuhteet ja asiakkaiden tason retken aikana. 

Omat varusteet:
Mukaan päivän ohjelmaan tarvitaan säähän sopiva ulkoiluvarustus, lenkkikengissä pärjää mainiosti Nuuksion metsissä . 

Perustiedot

Kohde0Kolmoislammenranta 1,02860 Espoo

Liikenneyhteydet ja palvelut

Palvelut:Koe aidon luonnon kosketus! Haltiaan on helppo tulla, ja rakennuksessa ja ympäristössä on vaivatonta liikkua. Nuuksion ja Pitkäjärven kauniit maisemat ja loistavat retkeilymaastot kutsuvat patikoijaa luontoretkelle, ja Haltian näyttelyissä saat aidon elämyksen koko Suomen luonnosta. Ravintolassa nautit herkulliset ateriat, ja myymälästä löydät retkeilijän pientarvikkeet, matkamuistot ja lahjatavarat.

NÄYTTELYKÄVIJÄN HALTIA
Haltian näyttelyissä koet Suomen kansallispuistojen huimaavan kauniin luonnon ja tutustut toisaalta pääkaupunkiseudun viheralueisiin ja virkistäytymismahdollisuuksiin. Voit tutustua näyttelyihin itsenäisesti tai opastetulla kierroksella.


RETKEILIJÄN HALTIA
Haltia tarjoaa pääkaupunkiseudun asukkaille oivalliset virkistäytymis- ja retkeilymahdollisuudet. Voit retkeillä omin päin Haltian lähipoluilla tai Nuuksion kansallispuiston pidemmillä retkeilyreiteillä. Myös pyörätuolilla pääset retkelle.
Liikenneyhteydet:BUSSILLA SIIKANIEMEEN
Sikaniemeen pääset vaivattomasti Espoon keskuksesta lähtevällä bussilla numero 88. Espoon keskukseen pääset esimerkiksi junalla. Jää pois bussista 88 Siikaniemen päätepysäkillä. Leppävaarasta pääsety Siikaniemeen bussilla numero 28(K). Espoossa matkustat kaupungin sisäisellä matkalipulla; pääkaupunkiseudun kuntarajat ylittävillä julkisen liikenteen linjoilla tarvitset seutulipun. Matka Espoon keskuksesta Siikaniemeen kestää noin 35 minuuttia ja Helsingin keskustasta Siikaniemeen yhteensä noin tunnin. Löydät aikataulut ja kartat osoitteesta hsl.fi
Ajo-ohjeet:OMALLA AUTOLLA Siikaniemeen
Pääset Haltiaan autolla kääntymällä Turun moottoritieltä (tie nro 1) Käänny liittymästä Hista: Reitti 110 kohti: Ämmässuo/Nupuri. Käänny oikealle: Nupurinjärventie/Reitti 110. Käänny oikealle: Siikajärventie. Siikajärventie kääntyy loivasti vasemmalle ja sen nimi muuttuu: Siikajärvenranta. Käänny oikealle: Kolmoislammenranta.

Välimatkat

Helsinki- Nuuksio30 km
kansallispuisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 17 kilometriä Espoon keskuksesta.
Espoon keskus- Nuuksion kansallispuisto17 km
Kansallispuisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 17 kilometriä Espoon keskuksesta.

Tiedustelut

Honkalintu Oy
honkalintu@gmail.com
+358 50 330 8077
Y-tunnus: 1703570-1
Kauppias
Honkalintu Oy
honkalintu@gmail.com
+358 50 330 8077
Y-tunnus: 1703570-1

Nuuksperience sisältää usean eri kauppiaan tuotteita, joita voit kerätä samaan ostokoriin ja maksaa lopuksi kortilla, verkkopankilla tai laskulla yhdellä maksusuorituksella. Jokainen kauppias toimii itsenäisesti ja tuotteiden tilaukset sekä maksut kulkevat aina suoraan asiakkaan ja kauppiaan välillä. Nuuksperience:ssä on mahdollisesti myynnissä myös eri kauppiaiden ryhmäostotuotteita, joiden saatavuus riippuu minimimäärän toteutumisesta. Tutustu Hotelli Nuuksion kaupan ehtoihin.

Takaisin ylös