Hae vapaat huoneet
145,00 € / 10 h

Melontakurssi, avokanootti (inkkari) lauantai-sunnuntai, 2x 5h yht.10h. (klo 10-16 välissä 1h omatoiminen ruoka/huoltotauko) 

Tervetuloa kehittymään avokanoottimelojana, aiempaa melontakokemusta et tarvitse.

Avokanoottia meloo normaalisti kaksi henkilöä, ota siis ystäväsi mukaan ja aloita yhteinen harrastus. Avokanoottia on mahdollista meloa myös solona. Melontakurssin hinta on 145e / hlö , kurssi rakentuu kahdelle harjoittelu päivälle. Edellytys melontakurssin toteutumiselle on osallistujamäärä: vähintään 4 hlöä, enintään 12hlöä. Pidämme ryhmän pienenä mikä mahdollistaa osallistujille henkilökohtaisemman valmennuksen.

Kurssi toteutetaan Nuuksion Siikajärvellä. Järvi soveltuu mainiosti tekniikan harjoitteluun suojaisena vesistönä mistä puuttuvat aallot ja virtavedet. Järven koko mahdollistaa kuitenkin 6km melontalenkin tekemisen.Lähtö ja alustusrantana toimii Hotelli Nuuksion ranta-alue. Sunnuntaina harjoittelu saatetaan toteuttaa myös jossakin toisessa sisävesistössä tai merellä riippuen keliolosuhteista ja ryhmän melontataitojen tasosta.

Kurssin aikana ja päätteeksi saat keskustelun muodossa palautteen niistä asioista joihin sinun olisi kiinnitettävä huomiota ennen taitokokeeseen menoa.

Melontakurssi vuodelle 2018 on nyt varattavissa!
Lisätietoja voit kysellä myös sähköpostilla: punakettu@punakettu.com tai soita 040-5035350 / Eppu

Kurssilla harjoiteltavat taidot koostuvat Melonta- ja Soutuliiton Meloja2 avokanootti (EPP2 OC) taitokokeen sisällöstä. Kurssi antaa valmiudet näiden taitojen harjoitteluun ja tavoitteena harjoittelun kautta mahdollistaa kauden aikana Meloja 2 avokanootti taitokokeeseen osallistumisen.Kurssi ei sisällä taitokoetta vaan taitokokeet järjestetään aina omina tilaisuuksinaan.

EPP (Euro Paddle Pass) on eurooppalainen melontayhteisö, joka mittaa melojien taitoja taitokokeilla. 
Suomen melonta- ja soutuliitto on EPP-järjestelmässä mukana. Järjestämme järjestelmän mukaisia epp2 avokanootti-taitokokeita melonnan harrastajille ja ryhmille. 

Jos avokanoottikurssin sijaan olet kiinnostunut kajakkikurssista niin käyppä täällä Natura Viva

Melonta- ja Soutuliiton Meloja2 avokanootti (EPP2 OC) taitokokeeseen hallittavat taidot:

Osattavat taidot (nämä taidot on osattava sujuvasti) 
- Kanootin nostaminen, kantaminen ja laskeminen vesille 
- Eteenpäin melonta 
- Pysähtyminen ja taaksepäin melonta 
- Sivuttain melonta 
- Melatuki ja kaatumisen estäminen 
- Takaperäsin / melaperäsin 
- Käännös liikkeessä n. 10m ympyrä, kaarivedoilla 
- Käännös liikkeessä n. 10m ympyrä, j-vedoilla 
- Rantautuminen ja kanootin kiinnittäminen (esim. auton katolle) 

Turvallisuustaidot (osattava hyvin) 
- Kanootin kaataminen ja hinaaminen uimalla rantaan 
- Syvän veden pelastus, paripelastus 
- Turvavarusteet 
- Navigointitaidot 

Harjoiteltavat taidot (osattava alkeet) 
- Kahdeksikkotuki / Sculling 
- Krossi / Cross stroke 
- "Kampeaminen" / Pry stroke 
- Keulaperäsin

Perustiedot

Kohde0Hotelli Nuuksio Naruportintie 68,02880 Espoo
Lisätietoja:Hinta sisältää koulutuksen ja melontavarusteet: kanootti, yksilapainen mela, kelluntaliivit, vesitiivis melontasäkki varusteillesi, liiton "opi melomaan" -oppikirjan A5, 52s.
Mukaasi tarvitset vaihtovaatteet ja keliolosuhteisiin soveltuvan vaatetuksen. Pyyhe. Riittävästi vettä juotavaksi sekä pientä purtavaa. Päivän aikana pidämme tauon minkä aikana on mahdollista mm. lounastaa hotellilla.

Ennakkovaatimukset:
Suosittelemme käymään esim. Keskiviikko-melonnoissamme ennen kurssille tuloa. Kurssi valmistaa Epp2-taitokokeeseen. Kurssille voi osallistua myös vaikka ei omaisikaan aiempaa melontakokemusta avokanootista kunhan on riittävä uintitaito ja tahtotila harjoitteluun.
Uimataito, (pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaan: Henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.)
Lisäksi hallittava:
- uinti melontaliivein vaatteet päällä 100m ja 100m vaatteet päällä ilman melontaliiviä.
- pelastusuinti (uiden vedettävä mukanaan melontakaveriaan) 50m

Tiedustelut

Hymyilevä Punakettu luonto- ja ohjelmapalvelu
punakettu@punakettu.com
+358405035350
Y-tunnus: 1612963-4
Kauppias
Hymyilevä Punakettu luonto- ja ohjelmapalvelu
punakettu@punakettu.com
+358405035350
Y-tunnus: 1612963-4

Nuuksperience sisältää usean eri kauppiaan tuotteita, joita voit kerätä samaan ostokoriin ja maksaa lopuksi kortilla, verkkopankilla tai laskulla yhdellä maksusuorituksella. Jokainen kauppias toimii itsenäisesti ja tuotteiden tilaukset sekä maksut kulkevat aina suoraan asiakkaan ja kauppiaan välillä. Nuuksperience:ssä on mahdollisesti myynnissä myös eri kauppiaiden ryhmäostotuotteita, joiden saatavuus riippuu minimimäärän toteutumisesta. Tutustu Hotelli Nuuksion kaupan ehtoihin.

Takaisin ylös